Shoot for the moon and if you miss you will still be among the stars. - Les Brown
Serving Sacramento since 1981.

Ruecker Residence

Sacramento, CA

Project Description

The Owner purchased the home in 2003 desiring to live in the Arden Park area and have his family be closer to work and school.  He made minor cosmetic improvements to the home’s four bedrooms and desired to update the home’s two existing bathrooms, but requested no change to the exterior in these areas.  Key to the project was the addition of a Master Suite with a  large glass block enclosed tub and fire place, and the remodel of the existing kitchen / living area into a “Great Room” for entertaining.  The garage was enlarged for additional storage, and a laundry room was added to the rear of the residence.  At the areas of new addition the plate heights were increased to 10 feet from the existing 7 to 8 feet high ceilings, yet integrated with the lower ceiling heights in the existing bedroom areas.  New roof trusses increased attic storage space and dramatically elevated curb appeal.   An exterior deck was integrated into the plan and increased the entertaining area around the existing swimming pool.  Wheelchair accessibility was incorporated into all common areas, including the new entry.   Natural daylight floods into interior areas via skylights.

Accommodating the comfort of a 6’5″ tall gentleman and his growing (taller)          family into a small suburban home with 7′ high ceilings was an interesting             challenge for this project.

Total existing square footage for both residence and garage:  2635

New living areas additional square footage:  1022

New garage and laundry additional square footage:  188

Total new residential square footage including garage: 3524

 

Project Details

  • Client Greg and Rita Ruecker
  • Date February 5, 2015
  • Tags Remodel, Residential

Related Projects

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
error: Content is protected !!